Persoonlijk getuigenis van verlossing van zonde en verslavingen

Bro JoeTijdens een reeks berichten over het christelijke 12-stappenprogramma, gaf Joe Molina vaak zijn getuigenis over hoe hij verslaving overwon. En terwijl hij dat deed, resoneerde zijn getuigenis op een heel persoonlijke manier met anderen die luisterden. Dit is eigenlijk een heel belangrijk onderdeel van het bereiken van anderen die worstelen met een verslaving. Door degenen die al hebben overwonnen erbij te betrekken, is er een speciale inspiratie die wordt gedeeld, die hoop kan geven en ervoor kan zorgen dat geloof vat begint te krijgen in de harten van degenen die dit het meest nodig hebben.

Als kind groeide Joe op in een kerkelijke omgeving waar prediking uit de Schriften vaak werd gehoord. Maar zijn jeugd werd beïnvloed door een vertrouwde zondagsschoolleraar in de kerk die hem lastig viel. Deze emotioneel pijnlijke herinnering, geassocieerd met diepe bitterheid en wantrouwen, zou bij hem blijven tot in de volwassenheid. En naarmate de jaren verstreken, begon hij een alcoholverslaving te ontwikkelen terwijl hij verlichting zocht van de pijn uit het verleden. En dan zou zijn alcoholisme veel van zijn eigen relaties en andere aspecten van zijn leven negatief gaan beïnvloeden.

Er kwam een punt in zijn leven waarop hij tot de sterke overtuiging kwam dat hij moest veranderen. Hij begon eerst de Heer te zoeken om vergeving van zijn eigen zonden, en de Heer was genadig om hem te redden en te veranderen. Maar hij zou nog steeds een diepe pijn van binnen voelen vanwege de schaamte over wat hem als kind was overkomen.

Later hoorde hij hoe andere broeders een pijnlijk verleden hadden overwonnen met behulp van een christelijk 12-stappenprogramma. En met dit doel om die schaamte te overwinnen, besloot Joe zelf deel te nemen aan het 12-stappenprogramma. Hij vond het proces vernederend, maar het gaf hem ook een enorme diepe genezing.

Hij was niet alleen in staat om de schaamte te overwinnen, maar hij ontwikkelde ook vertrouwensrelaties met andere broeders die hem hielpen. Deze vertrouwensrelaties zijn de rest van zijn leven een kracht en hulp voor hem geweest. En nu is hij ook in staat gesteld een toegewijde en vertrouwde vriend te worden voor anderen die die soortgelijke hulp nodig hebben.

nl_NLNederlands
TrueBibleDoctrine.org

GRATIS
BEKIJK